Taxele mari pentru mascotă dovedesc că nimic nu este sub cei care profită de Premier League

Ce, s-ar putea să fi fost iertat pentru presupunerea dvs., ar putea fi un semn mai bun al legăturii durabile dintre nivelul de vârf al fotbalului profesionist și entuziasmul inocent al copiilor din primele etape ale formării unei legături cu jocul decât practica invitându-i pe unii dintre ei să se țină de mână cu jucători de renume mondial și cu putere câștigătoare stratosferică în timp ce se îndreaptă spre teren? Jucătorii au un scurt contact cu lumea reală. Pentru copii, există o privire prețioasă a stadionului din punctul de vedere al eroilor lor, plină de zgomot și culoare.

Descoperirea că unele cluburi din Premier League vând experiența mersului pe teren înainte un mare meci l-a înfuriat pe Gary Lineker, care a postat pe Twitter: „Acest lucru este îngrozitor – avaritate îngrozitoare”.Avea dreptate și nu i-ar fi scăpat atenția că Leicester, clubul său de origine, unde a început și își păstrează afecțiunile, încarcă și mascote. Adevărat, cer mai puțin de 700 de lire sterline cerute de West Ham. Cu toate acestea, taxa lor este de 600 de lire sterline, ceea ce ar putea pune un pic de picior în imaginea promovată de la sezonul lor miraculos câștigător de titluri sub o proprietate binevoitoare. Înscrieți-vă la The Recap, e-mailul nostru săptămânal cu alegerile editorilor.

Unele cluburi, inclusiv unele dintre cele mai mari, nu fac nicio taxă pentru privilegiul de a fi mascotă. Liverpool, Arsenal, Chelsea și cele două cluburi din Manchester sunt printre ele. Este puțin probabil ca Manchester City să fi acuzat surorile Vera Cohen și Olga Halon, în vârstă de 102 și respectiv 97 de ani, pentru că au însoțit echipa pe teren înainte de meciul cu Fulham din septembrie anul trecut.Au fost însoțiți de strănepoții Verei, Max și Sammy Goldsmith, în vârstă de 10 și patru ani, într-unul dintre cele mai memorabile momente ale sezonului.

Dar mulți alții o fac. La Tottenham, unde Daniel Levy conduce astfel de chilipiruri de transfer greu și încearcă să convingă consiliul local să plătească pentru curățarea cartierului înainte de deschiderea noului său stadion strălucitor, taxa maximă este de 405 GBP. Acesta este un alt club vechi al lui Lineker. Dar la o treime, Everton, nu sunt implicați bani. Mascotele cu vârste cuprinse între cinci și 12 ani sunt alese la întâmplare dintre membrii unui sistem junior și deținătorii de abonamente. În Stanley Park de la Anfield, aceștia sunt selectați în mod similar dintre membrii juniori și cererile de caritate, fără taxe.Acesta este, cu siguranță, modalitatea de a face acest lucru. Revelat: cluburile din Premier League taxează până la 600 de lire sterline pentru ca copiii să fie mascote. Citește mai mult

În cazul West Ham, gustul urât lăsat de știrile taxa de 700 de lire sterline a fost agravată până la greață de o poveste care a izbucnit în aceeași zi, despre o sumă de bani plătită vicepreședintelui lor, Karren Brady. Primind deja un salariu de 898.000 de lire sterline pentru funcția respectivă, baronesei Brady – înnobilată de David Cameron în 2014 pentru servicii pentru antreprenoriat și pentru femeile din fotbal – a primit 438.000 de lire sterline (inclusiv TVA, ni se spune) prin intermediul companiei sale BKB Media Ltd pentru activități de consultanță implicate în vânzarea a 10% din acțiunile clubului către un miliardar american.Acest lucru, am fost asigurați de club, „nu a intrat în sfera rolului ei de vicepreședinte și a fost plătit în consecință ca consultant extern”.

Ei bine…în regulă. Dar s-ar putea să doriți să știți că părinții unei mascote West Ham, după ce au plătit 700 de lire sterline pentru o experiență care include și o sesiune de antrenament cu personalul de antrenori din comunitate, sunt obligați să achiziționeze 80 de lire sterline pentru un set de club în care copilul poate trot pe teren alături de un jucător.

Este nedrept să evidențiezi West Ham? Puțin, probabil, deși există întotdeauna tentația de a arunca noroi suplimentar la un club ai cărui proprietari au reușit să convină asupra unui acord pentru a plăti o chirie anuală de 2,5 milioane de lire sterline pe un contract de închiriere de 99 de ani pentru un stadion care ne-a costat restul în jur de £ 700m de construit.După ce au câștigat o grămadă de bani din ruptul rădăcinilor sale și vândând vechiul teren istoric dezvoltatorilor, acum îi inventează și din mulțimi de 55.000, cu aproximativ 20.000 mai mult decât capacitatea Upton Park.

căutați clubul pe care îl susțineți și puteți primi un șoc. Swansea a fost retrogradat în campionat sezonul trecut, dar a scăzut taxa pentru mascotă doar de la 450 GBP la 399 GBP, ambele fără TVA. Clubul meu, Nottingham Forest, aflat și în al doilea nivel, percepe o gamă de prețuri atrăgătoare de la 500 la 650 GBP, plus TVA, în funcție de dispozitiv.Dar Forest și Swansea, ca și altele, includ bilete de meci, mese, cadouri și alte lucruri pentru alte trei persoane împreună cu mascota, plus un kit complet de reproducere și acces la dressing pentru copil, ceea ce îl face să pară mai acceptabil, dacă doar un pic.

Oferta West Ham include un bilet pentru adulți și un „trofeu unic de mascotă personalizată”. Și, ca să fim sinceri, un standard de fotbal ceva mai ridicat, cel puțin pentru moment. Dar, după cum ne amintesc reporterii de pe Wall Street Journal Joshua Robinson și Jonathan Clegg în The Club, o nouă carte distractivă în care descriu realizarea Premier League, aceasta este o instituție aflată acum în mâinile a doi bărbați, David Gold și David. Sullivan, care și-a făcut averea originală în „jucării sexuale și reviste smutty”.Sau, după cum spun ei, în cuvinte care se simt destul de potrivite săptămâna aceasta, „una dintre puținele afaceri mai însemnate decât fotbalul englezesc”.