Dar NBA? Momentul meu este încă să vină, crede Balvin, un gigant ceh printre uriași

Chiar și pentru un bărbat obișnuit cu sportivi înalți, acest lucru este extrem. Bolovanul a crescut la 217 de centimetri, înălțându-se deasupra ta, ca cerul, precum miticul gigant Atlas.

Și pe umeri este și o povară grea: dacă Republica Cehă vrea să reușească în premiera campionatului mondial, are nevoie de turnul său în cea mai bună formă posibilă.

Fiind interesant

Campionatul chinez începe la 1 septembrie, iar echipa este neliniștită: Jan Veselý, cel mai bun jucător din Euroliga, nu va fi accidentat.

„Pierdem una dintre stelele principale, este păcat. Dar, din nou, există și o șansă pentru alții. Trebuie să lucrăm cu ceea ce avem, nu putem face scuze ”, spune Balvin.Prin urmare, numerele – cel puțin centimetri – sunt ușoare.

Din mușcăturile suplimentare de care ai nevoie în baschet, el este singurul rămas. „Ondra este important pentru noi, indiferent de vătămarea lui Honza. Pur și simplu nu avem atât de mulți jucători de peste 210 centimetri în Cehia “, spune managerul echipei naționale Michal Šob. El și Tomáš Satoranský trebuiau să fie duo-ul central al cadrului – extrem de coordonat, extrem de izbitor. Are 26 de ani, a încercat Eurocup și Euroliga, a jucat peste 200 de partide în liga spaniolă.A avut chiar un contract cu Houston Rockets în vara lui 2016, dar angajamentul de peste mări nu a funcționat.

De ce? Jiri Zidek, primul dintre tovarășii NBA, spune: „Uneori este cel mai important lucru să fii la locul potrivit la momentul potrivit”. a fi interesant. În acest an, Dairis Bertrans, din Letonia, care a avut în medie cinci puncte pe meci, a mers la New Orleans de la Euroliga Milanului în acest sezon – dar este un mare marcator pentru trei și au căutat unul în NBA.Așa a funcționat ”, descrie el.

Nu în sine în urmă cu trei ani, banii și calendarul au jucat un rol.

Dar asta nu înseamnă că Balvin renunță la viziunea curajoasă a ar putea deveni doar a cincea cehă dintre nobilimea de peste mări.

„Există încă un contact. Vara, am fost în Utah la o mini tabără și mi-a spus că îmi plac, dar nu căutau pe nimeni în poziția mea ”, spune el. „Este mai mult o întrebare despre cum mă descurc în sezonul viitor. Când reușesc și lucrez la anumite activități, este deschis. Dar acum nu sunt absolut.Mă concentrez pe sezonul cel mai solicitant și apoi pe cel mai important sezon din Bilbao. ”

Boulder a petrecut doi ani în Insulele Canare, unde a petrecut mai mult timp în avion decât multimilionarii NBA. „Conform tabelelor Euroliga, am trecut de două ori pe celălalt. Adăugați la aceasta liga spaniolă, fiecare zbor de la Las Palmas – cu excepția Tenerife – este de cel puțin cinci până la șase ore ”, calculează ea, în timp ce vă zămisiți în zadar cum se pliază acest colos în scaun.

Soluția lui? „Mai mult spațiu la ieșiri”, zâmbește acum. „Fie că funcționează mai bine sau mai rău. Probabil că nu mă voi simți niciodată 100% confortabil în avion, dar trebuie luat în considerare acest lucru.Nici nu pot spune dacă sufăr sau nu, nu o găsesc. M-am obișnuit. ”

Deși călătoria este practic practic, este o binecuvântare în sport.Chiar dacă ultimii ani păreau a fi – ca o contradicție – baschetul a părut brusc în exces de centimetri în detriment.

“Toate echipele au condus tendința„ mingii mici “fără pivotul clasic pentru Golden State”. la triplu campioni din ultimii cinci ani ai NBA. “Dar acum se destramă și se pare că berile mai înalte vor reveni.”

Atunci, având în vedere dispoziția sa, nu ar exista o țintă suficient de mare.

China va spune mai mult .

“Am discutat cu antrenorul și mi-a spus că sunt singurul clasic cinci din linie și că se va aștepta ca cel puțin să-l reprezint pe John în unele feluri”, așteaptă Balvin cu nerăbdare rolul evidențiat. „Este un alt tip, mai atletic, sunt un pic mai limitat în apărarea împotriva lui.Dar voi face tot posibilul. ”

Primul test: un turneu de la Praga la Královka, în care cehii vor înfrunta Tunisia, Polonia și Iordania treptat de vineri până duminică. Ea va fi săptămâna viitoare la Hamburg, săptămâna viitoare la Seul – și atunci este timpul pentru cea mai mare vacanță, premiera campionatului împotriva americanilor.

Cehi la Campionatul Mondial? Încă sună nebun.

„Așa…Am început cu un tip rău dintr-un B, deci nu pot spune că nu am vorbit vreodată despre asta”, recunoaște Balvin. „Atunci sistemul de calificare s-a schimbat și deodată s-a deschis o șansă mare. Pentru toată lumea, acesta este unul dintre punctele culminante pe care le puteți atinge în cariera. Procesul în sine, după multe decenii, este uimitor ”.Ceea ce, la rândul său, l-ar putea apropia pe gigant de împlinirea viselor gigantului.